Utskrift från www2.yimby.se
....

Svenska Bostäder storsatsar på Järvafältet

 
Svenska Bostäder har beslutat sig för att inleda den till dags dato största investeringen i ett miljonprogramsområde. Minst en miljard kronor satsar på att rusta upp bostäderna vid järvafältet i ett projekt som kallas för Järvalyftet.

Från DN.se:

"Nu satsar Svenska Bostäder, dominerande ägare av miljonprogramshusen på Järvafältet, på en omfattande upprustning av lägenheter och trapphus, på att bygga bort 60-talets loftgångar, på att skapa en grön och "privat" gård i varje kvarter, på att riva de sämsta husen och bygga fler småhus eller riktigt höga bostadshus. Bostadsföretaget vill också skapa fler upplåtelseformer och fler lokaler för småskalig handel. Ett referenskvarter ska redan 2008 skapas i Husby."Mer information:
Miljardsatsning på Järvafältet (dn.se)
Svenska Bostäder presenterade omfattande förnyelse av Järva (svebo.se)
Järvalyftet - för framtiden (svebo.se)
Gå med i YIMBY Stockholm
Skriv en kommentar:
<b>, <i>, <u> och <s> kan användas.
För att skapa en länk, skriv bara länkadressen (http://server/dokument).
Observera att javascript måste vara aktiverat i din webbläsare.

Namn:

Epost:

 (syns ej publikt)

Hemsida:

Blogg:

Innan du postar
Alla skall känna sig välkommna att diskutera på yimby.se.
Tänk därför på att vara konstruktiv i din kommentar - undvik personangrepp och onödigt hårt språk.
Inlägg som inte håller sig till dessa regler kan komma att tas bort.
Kommentarer:
 0
Gustav Svärd (29 Oktober 2007 13:21):
Det här är ett sjukt bra initiativ och det mesta av planen är svårt att hitta nått fel alls med. Bryta upp hela "projects"-känslan är av enorm vikt, och variation i höjd är en bra del i det.
Det enda jag inte förstår varför det är med är "Granholmen", att bygga ihop Södra och Norra järva med alléer och bostäder. Inse att detta kan få hela planene att förkastas då Järvafältets grönområde är i praktiken helig mark för många som bott i området sedan länge (då det var en stor anledning folk flyttade hit).
 0
Jacob (20 November 2007 17:18):
Svenska bostäder har helt glömt de boende. Trots ett års arbete kände bara 10% av de boende till satsningen i september. Ett vansinnigt uppifrånprojekt utan intresse att involvera boende i planeringen som riskerar att tvinga många boende att flytta p.g.a. upp till 70% hyreshöjningar i ett redan resurssvagt område. Jag håller helt med om att det är bra att pengar investeras. Men detta är bara en bråkdel av de pengar som betalats av hyresgästerna just för löpande renoveringar genom åren. Till största del bör därför renoveringarna göras utan hyreshöjningar, och - framförallt - på de boendes villkor.

Det är alltid lätt att komma utifrån och "se" vad som "behöver göras". Men det är tydligen betydligt svårare att fråga boende inom vilka ramar förändringar bör göras. På vems villkor?
 0
Erk (23 November 2007 03:28):
Men, hey, riv skiten, det går ju liksom inte att jämföra ett fint gammalt sekelskifteshus i innerstan och slöddret där ute går ju inte heller de att jämföra med de välutbildade och fina människorna i innanför malmarna. De är ju skillnad på människor och människor liksom, det vet ju alla och därför skall de också behandlas olika.
 0
Mahmoud (5 December 2007 11:37):
Bästa som nånsin har hänt
Nu kan mina barn lära sig svenska i husbyskolan kanske snart...
 0
Christian (25 December 2007 03:34):
Väldigt onödigt och oseriöst att komma med rasistiska och helt osakliga inlägg. Finns det ingen moderator som kan sortera bort idioter som inte har här att göra? Här disskuteras väl famtidens stadsbyggnad, och även om integrationspolitiken har en hel del att göra med stadsbyggnad så är väl rasistiska kommentarer ganska onödiga?
 0
Nilo (28 April 2011 19:29):
Håller helt med Christian.
Det är en jätte bra idé men bara de inte förstör järva, det är det bästa med hela akalla just nu (enligt mig)!!
 0
Alf . (2 Maj 2011 12:09):
Har någon tagit bort rasistiska kommentarer? För det finns inga sånna nu.
Samråd och Utställning i Stockholm
Detaljplaner som är på samråd eller utställning i Stockholms stad just nu:

Följ oss
Följ oss på twitter Gå med i YIMBY:s facebook-grupp Prenumerera på yimby:s RSS-feed

Om du stöder våra idéer, kom med bland YIMBY Stockholm:s 8649 medlemmar. Det tar bara ett par minuter och kostar inget.

OM YIMBY
YIMBY är ett partipolitiskt obundet nätverk öppet för alla stadsvänner.

Vi vill att Stockholm skall växa och utvecklas. Och vi vill att staden skall växa på rätt sätt. Vi vill ha mer tät blandstad - inte gles bilstad. Vi vill ha fler dynamiska levande stadsmiljöer - inte isolerade bostadsområden.

Tät blandstad är oerhört attraktiv, den ger ökad ekonomisk dynamik, den är gång-, cykel- och kollektivtrafikvänlig, den ger minskad bilism och den skyddar naturmark på landet från exploatering.

Trots det fortsätter man bygga likriktade, glesa och trista bostadsöar som kräver bilanvändning. Här finns uppenbarligen ett fel som måste rättas till.

YIMBY vill vara en positiv röst i stadsbyggnadsdebatten. En röst som istället för att säga nej istället säger ja. Och när utvecklingen går åt fel håll så presenterar vi ett alternativ istället. YIMBY ser inte stadens utveckling som ett problem, utan som en möjlighet. Vi bejakar att staden växer.
Vi blir glada över att få nya grannar och mer av den stad som vi vill bo i.

YIMBY kämpar för den urbana stadens upprättelse. Sluta bygga bostadsområden och förorter! Bygg stad istället.

YIMBY vill också att arkitekturen skall återfå sin förlorade roll i staden. Byggnader måste få synas och smyckas med intressant och utmanade arkitektur.

Mer information om oss
Gå med!

Om du har facebook kan du också gå med i vår grupp, "Stockholm är inte bullerbyn".

Uthyrningsdel
19 Mars 12:57 av Tom Keller
Nytt hotell på Vasagatan 22
19 Januari 14:08 av Sebastian Dahl
Samråd om lägenheter längs Bredängsvägen
31 Oktober 2023 11:28 av Mårten Landström
Tumba Centrum
31 Oktober 2023 11:25 av Mårten Landström
Welthauptstadt Germania vs. Berlin
6 Juli 2023 11:50 av Carl S.

@yimbysthlm på Twitter