Utskrift från www2.yimby.se
....

Debatt om översiktsplanen imorgon torsdag 17 september

 
Stadsbyggnads- och fastighetsborgarråd Kristina Alvendal (M), kultur- och idrottsborgarråd Madeleine Sjöstedt (FP), oppositionsborgarråd Roger Mogert (S), gruppledare Emilia Hagberg (MP), gruppledare Per Ankersjö (C) och andra ansvariga politiker debatterar Stockholms översiktsplan imorgon torsdag.

Från kl.17:30 finns möjligheten att ställa frågor och diskutera planen med tjänstemän från stadsbyggnadskontoret. Det bjuds på enklare mat och dryck. Debatten startar kl.18.00.

Adress: Clarion Hotel Sign, Östra Järnvägsgatan 35, konferensentrén (t.h. om huvudentrén)

Först till kvarn, ingen anmälan krävs. Kostnadsfritt.

Mer information om Stockholms översiktsplan.
Gå med i YIMBY Stockholm
Skriv en kommentar:
<b>, <i>, <u> och <s> kan användas.
För att skapa en länk, skriv bara länkadressen (http://server/dokument).
Observera att javascript måste vara aktiverat i din webbläsare.

Namn:

Epost:

 (syns ej publikt)

Hemsida:

Blogg:

Innan du postar
Alla skall känna sig välkommna att diskutera på yimby.se.
Tänk därför på att vara konstruktiv i din kommentar - undvik personangrepp och onödigt hårt språk.
Inlägg som inte håller sig till dessa regler kan komma att tas bort.
Kommentarer:
 0
Gustav Svärd (17 September 2009 05:57):
Gärna kommer jag, men ikväll är även det lokala samrådsmötet om Förbifart Stockholm här i Kista. Det kommer fler sådana i andra förorter, så skulle kunna gå på en av dom... Svåra val. Blir nog ÖP-debatten. Vi ses ikväll! :)
 0
Per (19 September 2009 13:57):
Intressant, men jag tyckte medelåldern på åhörarna var väldigt hög. Hade varit trevlig men mer yngre och mer öppensinniga : )
 0
Leonardo Frithunanthz (19 September 2009 14:06):
Per:

Jag måste tyvärr göra dig besviken och jag beklagar för det är inte mitt uppsåt, men så är det i Stockholm. Det är personer i medelåldern och uppåt som brukar närvara vid samrådsmöten och dyl. I princip aldrig unga människor - om de inte kommer från organisationer som t.ex. YIMBY eller partier - men i princip aldrig unga, frivilliga privatpersoner.
Under min tid i YIMBY så närvarade jag vid många samrådsmöten och liknande möten, jag har då sett hundratals och åter hundratals människor ur medelåldern och uppåt men unga? Tja, jag kan räkna dem på mina två händer. Alla människor har rätt att närvara vid sådana möten, de äldre utgör självklart inget undantag. De utövar sin medborgerliga rätt att närvara och delta. Men de unga? Förlåt om jag nu blir lite politiskt inkorrekt men generellt sett är unga VÄLDIGT lata och ska få allt serverat på fat. De klagar och gnäller på allt, men när det ska till att gå på debatter, samrådsmöten nej då går det inte. "Jag har inte tid, jag måste mata katten, jag måste rasta hunden, jag ska på ett möte, jag ska vakta svärmors lägenhet, jag måste handla mat, jag ska till läkaren, jag är bjuden på ett dop/bröllop/begravning, jag måste måla om hallen..." Men däremot när det gäller att gå på krogen och klubb, ja, då finns det plötsligt inga hinder... ;-)

Undertecknad är en av de 4 grundarna av nätverket och är i åldern 20 -30 år.
Samråd och Utställning i Stockholm
Detaljplaner som är på samråd eller utställning i Stockholms stad just nu:

Följ oss
Följ oss på twitter Gå med i YIMBY:s facebook-grupp Prenumerera på yimby:s RSS-feed

Om du stöder våra idéer, kom med bland YIMBY Stockholm:s 8651 medlemmar. Det tar bara ett par minuter och kostar inget.

OM YIMBY
YIMBY är ett partipolitiskt obundet nätverk öppet för alla stadsvänner.

Vi vill att Stockholm skall växa och utvecklas. Och vi vill att staden skall växa på rätt sätt. Vi vill ha mer tät blandstad - inte gles bilstad. Vi vill ha fler dynamiska levande stadsmiljöer - inte isolerade bostadsområden.

Tät blandstad är oerhört attraktiv, den ger ökad ekonomisk dynamik, den är gång-, cykel- och kollektivtrafikvänlig, den ger minskad bilism och den skyddar naturmark på landet från exploatering.

Trots det fortsätter man bygga likriktade, glesa och trista bostadsöar som kräver bilanvändning. Här finns uppenbarligen ett fel som måste rättas till.

YIMBY vill vara en positiv röst i stadsbyggnadsdebatten. En röst som istället för att säga nej istället säger ja. Och när utvecklingen går åt fel håll så presenterar vi ett alternativ istället. YIMBY ser inte stadens utveckling som ett problem, utan som en möjlighet. Vi bejakar att staden växer.
Vi blir glada över att få nya grannar och mer av den stad som vi vill bo i.

YIMBY kämpar för den urbana stadens upprättelse. Sluta bygga bostadsområden och förorter! Bygg stad istället.

YIMBY vill också att arkitekturen skall återfå sin förlorade roll i staden. Byggnader måste få synas och smyckas med intressant och utmanade arkitektur.

Mer information om oss
Gå med!

Om du har facebook kan du också gå med i vår grupp, "Stockholm är inte bullerbyn".

Uthyrningsdel
19 Mars 12:57 av Tom Keller
Nytt hotell på Vasagatan 22
19 Januari 14:08 av Sebastian Dahl
Samråd om lägenheter längs Bredängsvägen
31 Oktober 2023 11:28 av Mårten Landström
Tumba Centrum
31 Oktober 2023 11:25 av Mårten Landström
Welthauptstadt Germania vs. Berlin
6 Juli 2023 11:50 av Carl S.

@yimbysthlm på Twitter