Utskrift från www2.yimby.se
....

God Jul

 

Bild: Suviko.

Vi vill önska alla våra läser en riktigt God Jul.

Och mellan julmustdrickande, Kalle Anka och klappöppning vill vi passa på och tipsa om lite att läsa och titta på.

ABC-nyheterna rapporterar om något som vi redan har konstaterat - det mesta som byggs i Stockholm är tråkigt. Enligt en undersökning inom kåren så pekar arkitekterna själva ut Stockholm som sämsta staden för ny arkitektur medan Malmö inte helt oväntat får inta förstaplatsen. I reportaget intervjuas bland annat Emma Jonsteg som är VD på Utopia arkitekter som är en av få arkitektbyråer som har vågat ta bladet från munnen i den här frågan.En annan nyhet är att Socialdemokraterna, vilka som bekant har havererat fullständigt i Slussenfrågan, visar klart mer framåtanda i sin syn på hur Marieberg kan utvecklas. I tidningen Metro rapporteras att socialdemokraterna vill bygga ett "lilla Manhattan" i Marieberg Vid västerbrons fäste på Kungsholmen.


Så här vill Socialdemokraterna att vyn ska se ut i framtiden. Foto: S-kansliet/Stadshuset

Oppositionsborgarrådet Tomas Rudin säger till Metro:
Låt oss ta i lite och ­göra något som skapar ­rejält med bostäder. Det kommer samtidigt att tillföra stadsbilden något positivt: ett modernt tilltal och känslan av internationell storstad.

YIMBY gillar!

I den visionsbild som (s) tagit fram presenteras 4 byggnader med 45, 40 och 25 våningar.

Ett problem med denna typ av politiska förslag, precis på samma sätt som Trifoliumskrapan som centerpartiet tidigare presenterat, är att det endast är just politiska idéer. För att de ska realiseras krävs förstås att en byggare är intresserad av att bygga på platsen och att ekonomin går att räkna ihop (vilket inte alltid är lätt med den täthetsböter som staden idag har, en täthetsböter som var delaktig i att Tors Torn-förslaget föll).

Ett problem i sammanhanget är också att Marieberg ligger nära Bromma flygplats, men vi hoppas förstås att det ändå ska vara möjligt att bygga högre på platsen.
Gå med i YIMBY Stockholm
Skriv en kommentar:
<b>, <i>, <u> och <s> kan användas.
För att skapa en länk, skriv bara länkadressen (http://server/dokument).
Observera att javascript måste vara aktiverat i din webbläsare.

Namn:

Epost:

 (syns ej publikt)

Hemsida:

Blogg:

Innan du postar
Alla skall känna sig välkommna att diskutera på yimby.se.
Tänk därför på att vara konstruktiv i din kommentar - undvik personangrepp och onödigt hårt språk.
Inlägg som inte håller sig till dessa regler kan komma att tas bort.
Kommentarer:
+1
Anders Anttonen (24 December 2011 07:15):
Jodå, att partierna tycker olika i Stockholm har jag blivit varse.
"Lilla Manhattan" i Marieberg har jag personligen förespråkat sen 80-talet. Gärna med en t-banegren från Fridhemsplan. Ifall ryska ambassaden skulle flytta blir det en förträfflig tomt att bebygga skyskrapor på.
God Jul, alla!
 0
Dr Evil (25 December 2011 00:39):
God Jul alla stadsbyggnadshaverister.

Tyvärr fick jag en allergisk chock av stadsbyggnadsborgarrådet så jag måste åka till akuten nu.
+1
Anders Gardebring (25 December 2011 13:27):
God Jul även på dig Evil! Alltid lika spännande att läsa dina insiktsfulla kommentarer... ;)
 0
Jan Wiklund (25 December 2011 14:27):
Anders: Egentligen skulle det behövas en helt ny t-banelinje mellan nord och syd nånstans väster om T-centralen. Med lite högre exploatering just där kanske det finns en möjlighet vid Västerbron?

Men egentligen är Rudins förslag bara ytterligare ett exempel på hur kommunpolitikerna duttar med detaljer istället för att ta de stora, politiska greppen! Stockholm behöver en ordentlig stadsplan med plats att bygga för ytterligare femti år framåt. Inte några snuttar här och där.
 0
Johan Eriksson (25 December 2011 19:20):
Med andra ord är det vi behöver en plan som kan garantera en God Hjul typ ; )

Även jag tycker Marieberg är en ovanligt lämplig plats för skyskrapor i den innerstad som annars mest består av Lindhagens stenstadskvarter och undrar om Anders Anttonen menar att det funnits skyskrapeförskag tidigare (på 80-talet) eller om han bara var tidigt skarpsynt när det gäller lämpligt läge för sådana!?
(-ryssarna kan väl hyra in sig i en av de nya skraporna eller undviker ambassader sådana lägen pga diverse säkerhetshot?)

Marieberg är idag en hopplöst tråkig plats som dessutom har allt av misslyckad trafikplanering a la 60-tal. När stombuss planerades ville SL ursprungligen bygga om Västerbroplan till ett busstorg med alla linjer samlade på i mitten av den (stumpade) rondellen för enklare byten (-som före 1967). Det hade inte räddat områdets atmosfär som helhet men kunde med rätt arkitekter skickat en signal om en förändring i något mer mänsklig riktning. Nu blev det inte så utan tvärtom, fortsatt sterilt och dåliga byten och det enda egentliga tillskottet/förändringen i området är de nya bostadskvarter som byggts på Rålambsvägen mittemot DN. -Lite stadskänsla ja, men de drunknar bland punkthusen från 40-talet och de övriga stora monoliterna.

Om Marieberg skulle bli en skyskrapsenklav så hoppas man att inte 60-tals tendenserna upprepas, dvs att krutet inte bara bränns av på de nya skraporna utan att något även görs på markplanet för de gående. Inget anonymt gated community (igen) utan affärer och verksamheter i bottenvåningarna på skraporna och en promenadvänlig men stadsmässigt planerad miljö längs Gjörwellsgatan, Rålambsvägen och på sydsidan av Västerbroplan!
 0
Anders Anttonen (26 December 2011 08:43):
Johan Eriksson:
Det har nämnts om skyskrapor i Marieberg redan på åttiotalet. Och den då Sovjetiska ambassaden skulle flytta till Stora Essingen. Jag jobbade i närheten under hela åttiotalet.
 0
Oscar A (26 December 2011 17:58):
Hur står det till med Tors torn? Är förslaget helt nedlagt?
 0
bob (27 December 2011 17:44):
Å vad häftigt med lilla manhattan! Tyvärr kommer det förståss inte bli av. Sen förstår jag inte varför de inte bygger höghus i Fredriksdal vid skanstullsbron. Det passar aldeles utmärkt där, men nä det byggs lågt.
+1
Martin Ekdahl (28 December 2011 15:45):
Bra att både politiker och arkitekter börjar vakna till i stadsbyggnadsfrågan. Utopia är i mitt tycke föredömliga då de vågar ta denna heta fråga och driva opinion för en mer banbrytande arkitektur. Även starkt av Kevius att påpeka den totala monotoni som har gått i uppradande av vita lådor över storstadsregionens alla tänbara ytor.

Lilla Manhattan är ett intressant förslag. Egentligen är läget vid vattnet lysande med sin redan existerande högre bebyggelse. Detta hoppas jag på. Urbant och kaxigt. Dessutom ett snyggt och utmärkande fäste till Västerbron som inte "skadar" skylinen. Närheten till Bromma flygplats borde inte vara ett så stort problem. Flygplanen måste väl hålla ett visst avstånd till DN-skrapan redan idag.

Så, goda mellandagar på er yimbyiter. Jag har passat på att köpa mig senaste numret av tyska National Geographic om framtidens stadsbyggande och har fått en boken Utopia Forever i julklapp, fullproppad med de mest utflippade futuristiska förslagen på 2000-talets byggande (ingen slätstruken visionslöshet där inte). Lite progressiv lektyr som upptakt såhär inför det nya året.
+1
Herbert Tingesten (28 December 2011 17:13):
Lustigt, exakt i samma ögonblick som artikeln publicerades satt jag och photoshoppade ihop Marieberg med några modesta Dubaiskrapor bara för att se hur det skulle se ut...

http:​/​/​uf.​yimby.​se/​se/​e53bdc85-​f0​c6-​4760​-​ac0​3-​cbcb97ab.​.​


Också relevant:

http:​/​/​stockholm20​1.​blogspot.​com/​20​10​/​0​7/​det-​obyggda-​s.​.​
+1
Anders Anttonen (28 December 2011 18:08):
Apropå Marieberg:
Är det någon som tycker att Socialstyrelsens 40-talskomplex är något att spara? Visserligen består komplexet av mycket vackra tegelmurningar och skiffertak. Men inte en enda affärslokal!!!!!
Vräka Socialstyrelsen och förtäta?
Riva och bygga nytt?
Spara delar av komplexet och bygga nytt (Högt!) runt omkring?
Riksarkivet, då? En tvåvåningsbyggnad från 60-talet mitt uppe i ekbacken. Nåt att spara för framtiden?
Idéer?
 0
Johan Eriksson (28 December 2011 20:34):
Nu gillar jag det du skriver igen Anders A =

Riv de där enkla kompromissade 40-tals tegelbyggnaderna som bara är tråkiga och som är allt annat än stadsmässiga. Tvärtom så är Socialstyrelsens komplex ett typexempel på hur för låga funkislameller dödar, inte bara torget (Västerbroplan) utan hela området med sitt landsortsliknande skolbyggnadsideal. Är det någon Sthlmare förutom de som jobbar där och arkitektstudenter som öht sett tegelmurningarna och skiffertaket? Tror både de arbetande och de behövande hos Socialstyrelsen skulle må bättre av modernare lokaler! Endast en av de tre lameller ligger ute vid den normala trottoarlinjen (-så spar den då Skönhetsrådet ; ) och bygg något mer stadsmässigt publikt bredvid och sedan skyskrapor bakom/söderut.

Riksarkivet är också en tråkig "funktionell" byggnad från 1968 men pga sitt innehåll specialritad och kanske därför svårare att riva(?) utan en lika specialbyggd ersättning uppförs nånstans men det låter sig definitivt göras med statligt stöd. Alternativt bygga på den på höjden om tekniskt möjligt eller bygga runt omkring den? Har svårt att fälla några tårar pga de arkivletandes förlorade utsikt och har liten förståelse för den låga exploatering byggnaden har, -ytan/området kan nyttjas betydligt bättre och utsikten kan glädja betydligt fler!

(Undrar vad ryssarna tycker o tänker kring en sån här omfattade nyexploatering eller spelar det någon roll.....?)
+1
zep (28 December 2011 22:18):
Jag vet hur man kan gå tillväga med förtätning vid västerbroplan utan att riva ett enda hus. riv rampen som leder från västerbron rakt ner mot hotell mariott och norr mälarstrand, bilisterna kan lika gärna köra runt rålambsskolankvarteret och ta gjörwellsgatan ner över parken. Gör sedan om rondellen till en korsning och flytta ut den över det område som rampen legat. Hela korsningen blir förskjuten österut. Istället för att västerbron svänger in i en böj mot rondellen som den gör idag, så kommer den istället möta lilla västerbron i en rakare sträckning. Detta lämnar plats för bebyggelse både framför socialstyrelsen och framför rålambsskolan.

vad tycks? är det görbart?

Dessutom! självklart ska inget göras på platsen utan att planera för en framtida spårväg i både fyrans och ettans linjer.
 0
Johan Eriksson (28 December 2011 22:28):
Bra förslag zep, -en T-korsning med en ny huskropp på sydsidan och en spårvagshållplats ger Västerbroplan intimitet!
+1
Anders Anttonen (28 December 2011 23:35):
Johan E:
Hade jag inte jobbat nära Västerbroplan i tretton år och varit så arkitekturintresserad som jag är så hade jag nog inte upptäckt varken tegelmurningar eller skiffertak. Punkthuset i Socialstyrelsen-komplexet, ca 8 våningar högt, skulle kunna tjänstgöra som studentbostäder/hotellhem.
 0
Anders Anttonen (28 December 2011 23:41):
http:​/​/​commons.​wikimedia.​org/​wiki/​File:​Socialstyrelsen.​.​

Socialstyrelsen-komplexet vid Västerbroplan.
Punkthuset till höger.
Kanske dags för en stadsvandring i Marieberg för YIMBY:s del?
 0
Jan Wiklund (29 December 2011 00:26):
En karta, Zep, så blir det lättare att se hur du tänker!
 0
Herbert Tingesten (29 December 2011 01:04):
Ett höghuskluster uppstår även om husen inte står så tätt. Mellan DN-skrapan och huset på Fyrverkarbacken är det 300 meter även om det ser ut som om husen står alldeles intill varann sett från Slussenhållet. Det går att få en klustereffekt även om man bygger t ex söder om Konradsberg eller runt korsningen E4-Drottningholmsvägen, eller egentligen var som helst i Fredhäll. Bromma sätter förstås stopp för excesser i höjdled, men i framtiden kan man tänka sig skyskrapor t o m i Alvik som bidrar till klustret.
 0
zep (29 December 2011 12:15):
Jag är ingen fena på kartprogram men jag ska göra ett försök. vilka program använder ni?
 0
Olle Markstedt (29 December 2011 16:17):
Genom att bygga den sk Arlandalänken mellan Essingeleden och Frösunda skulle bilismen minska betydligt vd Norra Station och Haga Norra. Det skapar stora möjligheter att bebygga med spännande arktiektur.

Tänk er själva att skapa en ny stadsdel ovanpå eller kring den lilla trafik som kommer att vara kvar med närheten till både City och Hagaparken. Inte dumt va

GOTT NYTT ÅR i väljudets tecken
+1
Herbert Tingesten (29 December 2011 17:02):
Olle:

Eller också kan man bygga i vägreservatet, som ligger helt orört (förutom Shurgards bygge vid rondellen på Solnavägen, och MoS förstås som är under byggnad nu). Ger man upp tanken på denna parallella motorväg genom Solna så öppnar det också för en nergrävning av Essingeleden mellan Fredhäll och Norra station, vilket skulle frigöra enorma markytor.

Arkitekturen i Hagastaden är ju redan bestämd och speciellt spännande blir det inte - möjligen med undantag för Tors Torn, om det nu dyker upp nån finansiär som är beredd att betala den extrema höghusskatten staden vill ha för tomten.
 0
Jan Wiklund (29 Januari 2012 19:11):
Zep: det går säkert bra med vadsomhelst. Kopiera eniros karta och lägg till.
 0
Janne (21 Maj 2012 13:28):
Anders Anttonens uppgifter om ryska ambassadens flytt till Stora Essingen är helt fel, ryssarna har heller inga planer på att lämna Marieberg, snarare vill dom utöka, och det har funnits plan på 1 höghus tidigare som lades ner helt.

Bakgrunden till Anders påstående är:
Ryska ambassaden ville på 80-talet utöka och bygga ett mindre flerfamiljshus med 6 lägenheter på Badstrandsvägen 1 för sin personal där det idag fortfarande ligger en mindre villa som exproprierades av staden inför byggnationen av Essingeleden. Denna villa låg i planen för Brommagrenen som aldrig blev av. Under många år hyrdes denna villa ut till en familj innan staden sa upp kontraktet med familjen och lät sen en byrådirektör köpa villan för en struntsumma, vilket byrådirektören sen raskt sålde av för c:a 5 ggr insatsen.

När byggplanen för ambassad-personalen blev känd för essingeborna blev det naturligtvis en proteststorm, men det var försvarsmakten som stoppade planen då berget snett emot denna villa (som idag är utsiktsplats vid nedgången till snabbspårvägen), hade försvarsfunktionen som luftvärn o robotbatteri mot flygangrepp. Om militärens plan fortfaren är gällande vet jag inte men halva berget sprängdes bort och däckades över där snabbspårvägen drogs fram. Ryska ambassaden är idag däremot intresserade av att bygga nytt på sin befintliga tomt då dom växt ur sin visum-avdelning, det är långa köer varje dag ut i det fria för folk som ska ansöka om visum.

Vad gäller försvaret finns det en del hemliga bergrum i Marieberg som kan ligga i vägen för de tilltänkta skyskraporna, tänk på att ambassadområdet tidigare tillhörde just militären som flyttade därifrån (Trängkåren), sen har vi tunnlar och Riksarkivet, och den senare lär inte gilla grova sprängningar med tanke på vad dom förvaltar. Bostadsrätterna i de nu befintliga höghusen lär göra en grupptalan mot staden eftersom det är parkmark som ska bebyggas så smakar det så kostar det, och intressenterna är 40/60 på bostäder vs kontor

Själva Mariebergsplanen som nu presenteras är ännu en glad pdf historia som inte är bra genomtänkt utan ännu ett spel för gallerierna. Att t.ex krympa skolgården på Rålambshovsskolan genom en ny fastighet för att få ner trafikstörningarna är direkt korkat, och ursäkten att staden ska smälta samman rimmar illa med hur funktionen för hela området är. Att förtäta hela Gjörwellsgatan och sen göra gatan smalare är helt förkastligt, dels med planen på 1000 lägenheter, men sen tillkommer 400 på lilla Essingen samt en eventuell spårvagn som också ska dras fram.

Det som är intressant är att tidningshusen i princip har fått rivningstillstånd när det gäller det blå-klassade parkeringshuset. Det finns en simanläggning under jord där nuvarande innehavare fått veta att kontraktet inte ska förlängas så fastighetsägaren och staden verkar redan överens, innan planprocessen ens har startat.

Kortfattat platsar Mariebergsplanen i runda arkivet liksom Yimby:s falska ryktesspridningar. Jag noterar att språkbruket/stavning hos flera här känns igen i den pajkastning som förekommer i andra medier under antagna och falska namn. Ambassaduppgifterna kan kollas enkelt med SvT/Rapport, då en av deras fotografer har alla pikanta detaljer i detta ämne.
 0
Herbert Tingesten (21 Maj 2012 15:36):
Janne: Ja, det var ju 80-talets nerlagda höghusplaner som Anders talade om. Om det var så att hela ryska ambassaden skulle flytta eller bara en del är en bisak, och ingen anledning att komma med beskyllningar om "falska ryktesspridningar". Det var för all del en spännande historia du berättade.

Jag delar inte din åsikt att Marieberg inte kan eller bör förtätas, det finns väldigt mycket spillmark i området som kan exploateras för en förhållandevis billig peng. T-banan är t ex redan framdragen. liksom de större gatorna. Detaljerna måste förstås diskuteras, men jag föreslår att vi håller den diskussionen i den aktuella tråden.

http:​/​/​www.​yimby.​se/​forum/​thread.​aspx?​id=​1259
 0
janne (21 Maj 2012 18:57):
Svårt att replikera, Herbert, eftersom ditt nick är påhittat och ett icke existerande namn, dessutom är du utnämnd som "stortroll" av flera tidningsredaktioner och mediabyråer.
Däremot har vi nu svart på vitt hur du och Yimby jobbar genom ditt snabba svar här.
Fredric Karén på SvD har nu fått sina misstankar bekräftade efter din senaste holmgång bland kommentarerna där, tar en skärmdump till mina kollegor för jag tror att mitt inlägg här lär försvinna omgående.
+3
Niklas Öhrström (21 Maj 2012 21:15):
Janne:
I en saklig diskussion spelar nicket eller vem som framför argumenten ingen roll. Så om nicket är ett problem för dig så beror det på att du inte är ute efter att föra en saklig diskussion.

Vill du diskutera på en saklig nivå är du välkommen och du lär få svar. Om du bara är ute efter att trolla så lär ditt inlägg få stå kvar (så länge det inte är några personangrepp) men du kan nog inte förvänta dig något svar.
+3
Herbert Tingesten (21 Maj 2012 22:53):
Ja, då har du sagt det då, "Janne". Misstänkte att du inte alls var ute efter en saklig diskussion. Det måste kännas hårt att förlora hela tiden i sakfrågorna mot dem som är bättre informerade, så jag förstår din önskan att dra ner diskussionen på grisbrottningsnivå.
+2
Anders Gardebring (24 Maj 2012 00:23):
janne:
"Svårt att replikera, Herbert, eftersom ditt nick är påhittat"

Till skillnad från dig då som stoltserar med för- och efternamn?

"Däremot har vi nu svart på vitt hur du och Yimby jobbar genom ditt snabba svar här."

Utveckla gärna vad du menar? När man har en registrerad användare på yimby.se så får man en notifikation när någon svarar i en tråd som man tidigare själv kommenterat i. Så det är inte märkligare än att du ringer tillbaka när du har ett missat samtal i mobilen.

"tar en skärmdump till mina kollegor för jag tror att mitt inlägg här lär försvinna omgående."

Till skillnad mot de flesta av de bebyggelsekonservativa/bebyggelsekonspiratoriska bloggarna så jobbar vi inte så på yimby. Vi tror på en öppen debatt och en öppen diskussion. De enda inlägg vi tar bort är de som är olagliga, spam eller grova personangrepp. Istället för att censurera kritik så bemöter vi den eller, om den är korrekt, tar den till oss.

Jag skulle för övrigt gärna få veta vilka misstankar det är som du menar att Fredric Karén på SvD har.
+5
Herbert Tingesten (24 Maj 2012 11:12):
Sofie Björk, som driver den hårt censurerande bloggen slussen punkt me, har gjort ett inlägg där hon återpublocerar en kommentar hon fått av "Janne" (som där kallar sig "anonym stockholmare"). Yimby, Anders och jag utmålas på sedvanligt konspirationsvis som "lobbyister" som jobbar för "en stor pr-firma" som "går byggbolagens ärenden". Till saken hör att Sofie kommit till korta ganska svårt i den sakliga diskussionen och mumera undviker den med alla medel Att hon inte tagit in nedanstående replik är inte så förvånande.

(Tilltalet är modifierat från andra till tredje person).

Kan lugna henne med att jag inte alls har någon moderatorstatus på Yimby.se (vad nu det spelar för roll). Däremot är jag väldigt aktiv på forumet , så att man får svar på ett inlägg "blixtsnabbt" (21/2 timme i det. här fallet) är inget ovanligt. Har bytt anonymiseringstjänst också eftersom hon tydligen drar lite väl vidlyftiga slutsatser av det faktum att sådana återanvänder IP-adresser slumpmässigt. Varken Anders eller jag jobbar åt någon PR-byrå som hon påstår. .

Lite kul förresten att hon är så mycket emot rätten till anonymitet samtidigt som hon säger sig uppskatta Wikileaks, vars hela grundidé är garanterad anonymitet för uppgiftslämnare. Hennes förkärlek för censur och smutskastning av meningsmotståndare ger snarare intrycket att hon hör till dem som ställer sig bakom förföljelsen av Julian Assange.
+3
Anders Anttonen (24 Maj 2012 16:43):
Janne: Du snackar skit! Jag var med på åttiotalet! Ryska ambassaden blev markanvisad en relativt stor yta på S:t Essingen. Jag tänker för övrigt inte bemöta dig mer, Janne, du anonyme själ som saknar både efternamn och utseende (åtminstone här på YIMBY)
 0
janne (26 Maj 2012 22:05):
Re Antonnen.
Ryska ambassaden var på Östermalm och ville få större, dom blev anvisade Trängkårens gamla mark på Marieberg, detta skedde på 60-talet och ambassaden blev klar 1972.
Under denna period var ALDRIG Essingen med i planeringen. Åren 1980-c:a 1983, byggdes Sparbanken, Lärarförbundet m.fl på Essingens norra del, och c:a 1985 sökte ryssarna efter mer mark för fler personalbostäder. Den enda anvisning av mark som Ryska ambassaden har fått på Essingen efter att ambassaden stod klar 1972 var Tvättbaljan 1:85 (Badstrandsvägen 1) på c:a 1700m2, som avsågs att bli ambassadpersonalens bostäder, vilket sen skrinlades helt av nämnd anledning tidigare.

Det borde vara uppenbart när du ser kronologin att ryssarna ALDRIG velat bygga en ambassad på Essingen, utan endast bostäder åt ambassadören med följe, hur trycker man in ett helt ambassadområde på 1700m2, och du ligger decennier fel i tidsaxeln också.
Nästa gång ni svänger förbi centrala exp på SbK för något Yimby-ärende föreslår jag att ni tar fram mikrofilmerna på 1:85, tills vidare får ni länk på 1:85 så ni hittar er egen fadäs.

http:​/​/​bayimg.​com/​naoDNAADn

Anonymiseringstjänster har ganska många svaga länkar, och att Herbert använder detta i eran demokratiska rätt i det publika rummet (enligt Tingestens konfirmation ovan) blir enbart patetisk, speciellt med ett icke existerande namn, men det var ju inte så viktigt. Så att ni då blir upprörda av att ni själva får uppleva det ni utsätter andra medier för blir direkt komiskt.
+1
Herbert Tingesten (26 Maj 2012 22:49):
Janne: Det är väl ingen som är "upprörd" över ditt rätt alldagliga nick eller förmenar dig rätten att använda det istf ditt riktiga namn, men att man ironiserar lite över hyckleriet får du nog räkna med när du lämnar öppet mål på det sättet...
+3
Niklas Öhrström (26 Maj 2012 22:50):
Janne:

Synpunkt på ditt första och andra stycke: Har du länkar som styrker det du framför. I så fall är det inget mer vi behöver diskutera utan kan bara konstatera vad som gäller.

Ditt tredje stycke behöver knappast kommenteras. Om du läser Anders G's svar så borde det stå fullständigt klart för dig att du är ute och far i det blå. Har man kommenterat i en tråd och någon annan kommenterar så får man notifiering om det. Jag får det. Och jag är inte moderator... Sedan är det givetvis OK att kommentera anonymt på Yimby. Det kanske är svårt att smälta för de som inte värderar saklighet.

Intressant förresten att du lyckades få Sofie Björk att trampa i klaveret :) .. Men hon är väl inte så noga med att dubbelkolla sådana uppgifter :)

Slutligen är det rätt så komiskt att du/ni lägger så mycket energi på att kartlägga personer snarare än att granska argument.
+1
Anders Gardebring (26 Maj 2012 23:28):
Janne:
Du får gärna komma med en kommentar på mina punkter här ovan.
 0
Anders Anttonen (27 Maj 2012 23:32):
Janne: Det var Lycée Franc,ais-skolans tomt på St Essingen som var tilltänkt för sovjetiska ambassaden. Av någon anledning så blev det hela inte av.
 0
Janne (28 Maj 2012 14:34):
Essingeskolan har aldrig varit föremål för ambassadplaner, franska skolan tog över dessa lokaler 1975. Essingeskolan var fullbelagd ända fram tills 74. Ryssarna fick Mariebergstomten på 60-talet och flyttade in 1972. De tiggde mer mark först på 80-talet för utökning av sin verksamhet, det har aldrig varit tal om att flytta hela eller delar av deras ambassad från Marieberg redan efter 8 års vistelse där, och innan 60-talet var Essingen inte ens på deras karta för då fanns inte Essingeleden, återigen ren fabulering.

Essingeskolans bakgrund 1983 (del av utredning från Sbk):
http:​/​/​bayimg.​com/​maokpaaDN

Ryssarnas äskade för "personalbostäder" , kv. Tvättbaljan:
http:​/​/​bayimg.​com/​mAOKjAADn

Ryska ambassadens historia till dags dato:
http:​/​/​sv.​wikipedia.​org/​wiki/​Rysslands_​ambassad_​i_​Stoc.​.​

Förra höghusplanerna Marieberg från 2007:
http:​/​/​www.​tengbom.​se/​home.​aspx#/​sv-​SE/​projects/​9/​

Svar till Gardebring = Skärmdump Yimby:
http:​/​/​bayimg.​com/​DAOlgaaDN

Jag var också i Marieberg på 80-talet, namnet Poppius bör vara bekant för Anders, liksom att tryckpressarna först flyttade därifrån och sen SvD, medan DN/Exp byggde till några våningsplan och ett parkeringshus med pool längst ner. Ryssarna låg då lågt efter ubåtsgrejen, asfulla tjänstemän som kört ihjäl folk på bl.a N.Mälarstrand och deras långtradare som alltid fick motorproblem på E4:an utanför DAFA (utdrag från DAFA:s folkbokföring hittades på soptippen utanför S:t Petersburg så sent som 2006.

Glasnost är försent för YIMBY, ni kom ju till under en förespegling.
+2
Jan Wiklund (28 Maj 2012 15:14):
Ursäkta, varifrån kommer den här diskussionen med ryska ambassadens planer på 80-talet, och vilken relevans har den idag?
+1
Niklas Öhrström (28 Maj 2012 19:09):
Jan:
Hehe! Jo denna tråd verkar spåra ur en aning. Men det kanske var syftet...
 0
Herbert Tingesten (28 Maj 2012 20:12):
"Janne" tycks inte vara medveten om att Essingeöarna hade landförbindelse med Marieberg långt innan Essingeleden byggdes. Att han gjort sig besväret att photoshoppa en skärmdump för att "bevisa" att jag gav honom svar efter 20 minuter istf 2 timmar, vad nu det skulle göra för skillnad, är nästan lite rörande.
+3
Anders Gardebring (28 Maj 2012 21:28):
Janne:
För din information. Det är jag som har byggt koden för yimby.se. Jag arbetar alltså som systemutvecklare och har således rätt bra koll på hur den här siten och allt på den fungerar...

Det finns ingen funktion i systemet för att ändra tidpunkt för när ett inlägg skrevs. Jag vet inte om du har manipulerat bilden eller vad det handlar om, ifall det är så att tiden faktiskt ändrats (vilket jag betvivlar) så har du stött på en bugg i systemet. För övrigt förstår jag inte vad en ändrad tidsstämpel skulle bevisa oavsett. Systemet är, som jag redan beskrivit, utformat som så att man får information om att det finns svar i trådar man redan skrivit i. Jag har svarat på inlägg snabbare än 18 minuter då jag befunnit mig på siten och svar kommit in. Du försöker att hitta saker som inte finns.

"Glasnost är försent för YIMBY, ni kom ju till under en förespegling"
Alltså. Det här är ju ändå ganska kul. Du är så långt borta från verkligheten med dina konspirationsteorier att de som du menar står för konspirationen inte ens förstår vad det är du menar...
+1
Niklas Öhrström (28 Maj 2012 22:50):
Man kan också undra varför det i den första av jannes bilder är så att Herberts inlägg är inskjutet och inte i det andra.

Ett sådant indrag kan man se på disqus men jag har aldrig sett det på Yimby. Hur har det indraget kommit till?
 0
Janne (29 Maj 2012 13:04):
Ang Anders fråga om Fredrik Karéns misstankar så gjorde Olles, förlåt herbert tingestens senaste volta på Svd:s kommentatorsfält, att regeländringarna var lättare att genomföra vid senaste redaktionsmötet:
http:​/​/​blog.​svd.​se/​svdse/​20​12/​0​5/​29/​streck-​i-​debatten-​.​.​
+2
Niklas Öhrström (29 Maj 2012 14:50):
Janne:
Du svarade inte på hur indraget i din skärmdump kom till. Du kan svara på det först. Sedan kan diskussionen fortsätta.
+3
Fredrik Reinfeldt (29 Maj 2012 17:05):
Begreppet 'troll' syftar inte på att man skriver mycket eller att man använder pseudonym (vilket egentligen alla gör på Internet - som synes) utan på att man, oftast genom olika provokationer, aktivt försöker sabotera en diskussion. Det intryck jag har fått av Herbert, åtminstone här på Yimby, är att han alltid vinnlägger sig om att skriva sakligt även när han tvingas svara på personangrepp eller rena dårskaper, alltså snarast motsatsen till ett troll.

Det kan man inte säga om alla.
+1
Anders Gardebring (29 Maj 2012 23:21):
Niklas:
Doh! Jag tänkte faktiskt inte på indraget. En uppenbar bildmanipulation. Klart intressant men jag börjar luta åt att hålla med signaturen härovan, "Janne" verkar vara ett troll.
 0
Janne (30 Maj 2012 11:52):
"Manupilationen" är enkel att förklara. Det är 2 st olika skärmdumpar, så jag öppnade dessa 2 tillsammans och satt dom brevid varandra och tog sen en skärmdump på dessa 2 ihop och postade- har inte photoshop installerat och det finns färdig programvara att aanalysera sådana tricks. Det är klart att ni anför trollande nu när era ursprungsuppgifter klart påvisat att ni är ute i det blå.

Jan W undrar vad detta har för relevans i Mariebergsfrågan, motfrågan blir om man ska acceptera historieförfalskningar i samband med stadsbyggnad eller annan demokratisk verksamhet. Om jag minns rätt om dig var att du var en av de som stod och langade vattenfyllda petflaskor mot folk från 4:e våningen på Mullvaden med polarna från Jordcirkus, det var därför som ni fick telefonen klippt till gårdshuset, dessa uppgifter finns inte på nätet, du kommer väl ihåg gasfiltrena i källaren som ni fick panik över.

Uppenbart kommer vi inte längre här, men det var intressant och se hur ni fungerar och agerar. Jag tar Anders totala tystnad som en konfirmation på att ärendet nu är utagerat.
+2
Herbert Tingesten (30 Maj 2012 12:23):
Janne: Det där var väl ingen förklaring på frågorna som du fått om din bild: Var kommer det märkliga indraget ifrån, som aldrig synts på några verkliga Yimby.se-sidor? Hur kommer det sig att det är två olika klockslag på ett och samma inlägg, när det inte finns någon funktionalitet i systemet för att ändra klockslag? Och vad i himlens namn har det för betydelse om du fick svar efter 20 minuter eller två timmar?

Om du menar att inlägget av någon oklar anledning skulle ha fått sitt klockslag modifierat, vad nu det skulle tjäna till, så väcks förstås frågan varför du tog en skärmdump på det redan innan den påstådda modifieringen. Tar du skärmdumpar på allt du postar på webben?

Och du påstår att du inte har något bildediteringsprogram installerat - ändå ser man tydligt två röda droppskuggade ovaler som du lagt in för att förtydliga din icke-poäng. Kom de dit av sig själva? Ritade du dem med en tuschpenna på skärmen kanske?

Och det mest absurda är att hela manipulationscirkusen bara ska tjäna till att "bevisa" osanningen att jag är moderator på Yimby.se, vilket "Janne" även fått Sofia Björck att svälja med hull och hår. Jaha, dom kallar oss mods (för att komma med ännu en referens från Jannes älskade 70-tal). Nej, jag har som sagt inte de privilegierna, men jag kanske borde ansöka om att få dem.
+1
Anders Gardebring (30 Maj 2012 14:48):
Mata inte trollen :)

"Jag tar Anders totala tystnad"
ROFLMAO liksom :)
+1
Anders Gardebring (30 Maj 2012 14:50):
Herbert:
Du kan förvisso ansöka om privilegiet att ändra tidpunkt för postade inlägg, jag måste bara koda in den funktionaliteten på siten först... ;)
+2
Jan Wiklund (30 Maj 2012 15:40):
Nu har "Janne" börjat hitta på om mig också, verkar det. Jag kände visserligen en och annan som bodde på Mullvaden, men sorgligt att säga var jag utanför polisspärren vid stormningen. Det hade varit kul om det vore som "Janne" påstår, det hade blivit mer att berätta då.

Så fortsätt att fabulera du, så blir det kanske sant.

Fortfarande har jag inte fått veta vilken relevans ryska ambassadens inställda flytt på 80-talet har för dagens planeringsfrågor. Men det lär jag heller inte få. Suck.

Och Anders: en funktionalitet som verkar mer brådskande är en som dirigerar om struntprat till en alldeles egen sida.
+2
Anders Anttonen (30 Maj 2012 16:01):
...som sagt. Jag hoppas att Marieberg blir ett spännande område...
 0
Anders Gardebring (18 Juni 2012 19:08):
En liten present apropå Sofie:s medvetna spridning av rykten och osanningar:
http:​/​/​www.​yimby.​se/​shared/​slask/​slussen_​me.​jpg
 0
Niklas Öhrström (18 Juni 2012 21:47):
^^
Nej Sofie är knappast seriös.
Samråd och Utställning i Stockholm
Detaljplaner som är på samråd eller utställning i Stockholms stad just nu:

Följ oss
Följ oss på twitter Gå med i YIMBY:s facebook-grupp Prenumerera på yimby:s RSS-feed

Om du stöder våra idéer, kom med bland YIMBY Stockholm:s 8651 medlemmar. Det tar bara ett par minuter och kostar inget.

OM YIMBY
YIMBY är ett partipolitiskt obundet nätverk öppet för alla stadsvänner.

Vi vill att Stockholm skall växa och utvecklas. Och vi vill att staden skall växa på rätt sätt. Vi vill ha mer tät blandstad - inte gles bilstad. Vi vill ha fler dynamiska levande stadsmiljöer - inte isolerade bostadsområden.

Tät blandstad är oerhört attraktiv, den ger ökad ekonomisk dynamik, den är gång-, cykel- och kollektivtrafikvänlig, den ger minskad bilism och den skyddar naturmark på landet från exploatering.

Trots det fortsätter man bygga likriktade, glesa och trista bostadsöar som kräver bilanvändning. Här finns uppenbarligen ett fel som måste rättas till.

YIMBY vill vara en positiv röst i stadsbyggnadsdebatten. En röst som istället för att säga nej istället säger ja. Och när utvecklingen går åt fel håll så presenterar vi ett alternativ istället. YIMBY ser inte stadens utveckling som ett problem, utan som en möjlighet. Vi bejakar att staden växer.
Vi blir glada över att få nya grannar och mer av den stad som vi vill bo i.

YIMBY kämpar för den urbana stadens upprättelse. Sluta bygga bostadsområden och förorter! Bygg stad istället.

YIMBY vill också att arkitekturen skall återfå sin förlorade roll i staden. Byggnader måste få synas och smyckas med intressant och utmanade arkitektur.

Mer information om oss
Gå med!

Om du har facebook kan du också gå med i vår grupp, "Stockholm är inte bullerbyn".

Uthyrningsdel
19 Mars 12:57 av Tom Keller
Nytt hotell på Vasagatan 22
19 Januari 14:08 av Sebastian Dahl
Samråd om lägenheter längs Bredängsvägen
31 Oktober 2023 11:28 av Mårten Landström
Tumba Centrum
31 Oktober 2023 11:25 av Mårten Landström
Welthauptstadt Germania vs. Berlin
6 Juli 2023 11:50 av Carl S.

@yimbysthlm på Twitter