Utskrift från www2.yimby.se
....

 > Städer

Nomineringar till år 2018:s YIMBY-pris

Sofia Buhrgard
159 Inlägg
Ort: Stockholm, Gick med: Oktober 2012
År 2018:s YIMBY-pris i Albert Lindhagens minne är öppet för nomineringar. Vem vill du nominera? Deadline är 2018-10-15.Priset delas varje år ut till en aktör som positivt bidragit till YIMBY Stockholms mål om en tätare, mer hållbar och levande urban stad. Alla medlemmar i YIMBY Stockholm kan nominera vem som helst som man själv tycker har gjort något för att nå det målet.

För att en nominering av en medlem ska räknas så måste man kunna peka ut en tydlig aktör (vem), man ska kunna peka på ett tydligt beslut, projekt, textarbete, fotoarbete, byggnadsverk, m.m. (vad), man ska ge en anledning men det finns inget minimalt antal tecken för motiveringen (varför), nomineringen måste vara aktuell under året som gått eller strax innan/efter årsskiftet (när). Uppfylls dessa kriterier är nomineringen godkänd och går vidare till nästa steg. Tidigare år har vi haft en prisjury men detta år kommer vi istället att pröva en röstning bland medlemmarna.
Senast ändrad 27 september 2018 20:28
Sofia Buhrgard
159 Inlägg
Ort: Stockholm, Gick med: Oktober 2012

 > Städer
Nomineringar till år 2018:s YIMBY-pris

Samråd och Utställning i Stockholm
Detaljplaner som är på samråd eller utställning i Stockholms stad just nu:

Följ oss
Följ oss på twitter Gå med i YIMBY:s facebook-grupp Prenumerera på yimby:s RSS-feed

Om du stöder våra idéer, kom med bland YIMBY Stockholm:s 8642 medlemmar. Det tar bara ett par minuter och kostar inget.

OM YIMBY
YIMBY är ett partipolitiskt obundet nätverk öppet för alla stadsvänner.

Vi vill att Stockholm skall växa och utvecklas. Och vi vill att staden skall växa på rätt sätt. Vi vill ha mer tät blandstad - inte gles bilstad. Vi vill ha fler dynamiska levande stadsmiljöer - inte isolerade bostadsområden.

Tät blandstad är oerhört attraktiv, den ger ökad ekonomisk dynamik, den är gång-, cykel- och kollektivtrafikvänlig, den ger minskad bilism och den skyddar naturmark på landet från exploatering.

Trots det fortsätter man bygga likriktade, glesa och trista bostadsöar som kräver bilanvändning. Här finns uppenbarligen ett fel som måste rättas till.

YIMBY vill vara en positiv röst i stadsbyggnadsdebatten. En röst som istället för att säga nej istället säger ja. Och när utvecklingen går åt fel håll så presenterar vi ett alternativ istället. YIMBY ser inte stadens utveckling som ett problem, utan som en möjlighet. Vi bejakar att staden växer.
Vi blir glada över att få nya grannar och mer av den stad som vi vill bo i.

YIMBY kämpar för den urbana stadens upprättelse. Sluta bygga bostadsområden och förorter! Bygg stad istället.

YIMBY vill också att arkitekturen skall återfå sin förlorade roll i staden. Byggnader måste få synas och smyckas med intressant och utmanade arkitektur.

Mer information om oss
Gå med!

Om du har facebook kan du också gå med i vår grupp, "Stockholm är inte bullerbyn".

Uthyrningsdel
21 April 15:51 av Gregor Fulemark
Spamanvändare?
15 December 2021 13:42 av Erik Westberg
Gratis illustrationsprogram?
11 Mars 2020 04:44 av Huai Chuan
Tumba Centrum
1 Mars 2020 18:38 av Mårten Landström

@yimbysthlm på Twitter